oilhillpitter


Premium (World), Wuppertal

Oost-Belgie

De Duitstalige Gemeenschap
(Duits: Deutschsprachige Gemeinschaft; Frans: Communauté germanophone) is de kleinste van de drie gemeenschappen in de federale staatsstructuur van België. Ze wordt ook vaak als 'Duitstalige Gemeenschap van België' omschreven (Duits: Deutschsprachige Gemeinschaft Belgiens), vooral in contacten met het buitenland. Sinds 2017 noemt de Duitstalige Gemeenschap zichzelf Oost-België (Duits: Ostbelgien).
De Duitstalige Gemeenschap bevindt zich in het uiterste oosten van België, tegen de Duitse grens. Het (grotere) zuidelijk deel van dit gebied wordt de Belgische Eifel genoemd omdat het een soort overgangsgebied is tussen de Eifel en de Ardennen, waartoe het eigenlijk wordt gerekend. De gemeenschap omvat negen gemeenten en telt 76.920 inwoners (2017). Zowel het Parlement als de regering van de Duitstalige Gemeenschap zijn gevestigd in Eupen, de grootste gemeente van de Oostkantons.
De geschiedenis van de Duitstalige Gemeenschap gaat terug tot de 'Duitse Cultuurgemeenschap' die bij de eerste staatshervorming in 1970 werd opgericht.
unterwegs mit Gabi bei Doro

Comments 33

Information

Sections
Folders Oilhillpitter
Views 7,599
Published
Language
License

Exif

Camera ILCE-6000
Lens E 16-70mm F4 ZA OSS
Aperture 7.1
Exposure time 1/200
Focus length 16.0 mm
ISO 100