Back to list
Gargouilles 1/10  (Voor Nonkel Mark.)

Gargouilles 1/10 (Voor Nonkel Mark.)

1,591 2

Filip Meulemeester


Premium (Pro), Koksijde

Gargouilles 1/10 (Voor Nonkel Mark.)

Nonkel Mark heeft echt geen chance.

Nonkel Mark daagde me uit: Om ter mooiste foto van ”gargouilles” ? !

Ik weet het, pretentie heb ik wel. Ik zei dat hij al verloren was nog voor ik een foto getrokken had. En zie, weer lacht het geluk me toe. Tijdens een kort uitstapje in de Bourgogne lezen we in onze groene Michelin dat de mooiste gargouilles van heinde en verre deze zijn van de Basilique Notre-Dame de l'Épine. Amper 8 km omrijden op onze terugweg. Nonkel Mark heeft echt geen chance.
De telelens die ik zelden of nooit gebruik komt nu zeer goed van pas, evenals de twee flitsers die ik altijd bij heb. In wezen is het slecht weer, maar niet voor gargouilles. Want zeg nu zelf, wat is er nu leuker voor gargouilles, dan te doen waarvoor ze gemaakt zijn: water spuwen. Ik vind dat zalig. De smeltende sneeuw op het dak zorgt af en toe voor de nodige waterdruppels, terwijl mijn vrouwtje (die de 2° flits vasthoudt) en ikzelf niet in de regen moeten staan. Sommige gargouilles waren zo gelukkig omdat er iemand bij dat barre weer toch nog aandacht aan hen besteedde, dat ze waarlijk een oogje pinkten naar ons. Er was zelfs een hond bij die een steenharde erectie kreeg van contentement, en dit, ondanks de steenhouwer die in de 19 eeuw de meeste gortigheden dacht te hebben weggekapt.

Beste Nonkel Mark, ’t zullen verdraaid goeie foto’s moeten zijn eer ge wint van mij. Maar mocht de jury toch beslissen dat je beter was, dan heb je een Magnum Cremant de Bourgogne te goed van me… (of heb ik die nu al op ?)

Comments 2

  • Filip Meulemeester 30/12/2010 16:33

    - Jij bent de organisator, maar ik zou zeggen, tot aan de éérstvolgende zomer BBQ ??
    - Mijn gedacht: gescande foto's leiden onherroepelijk tot diskwalificatie.
  • marc meulemeester 30/12/2010 9:45

    Wauw dat wordt een bikkelharde strijd. Hoe lang duurt de competitie en ingescande afbeeldingen telt dat ook mee?

Information

Section
Folders Gargouilles.
Views 1,591
Published
Language
License

Exif

Camera NIKON D300
Lens ---
Aperture 5
Exposure time 1/125
Focus length 135.0 mm
ISO 200